• Altijd gratis verzending
 • Vandaag besteld, morgen in huis
 • Gratis retour
 • Gemiddelde klantbeoordeling 8,9
 • Fysieke winkel
 • Sportspecialisten
+31(0) 162 - 323 732Contacteer ons
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

HOE KIES IK HET JUISTE RACKET?

Het is best lastig om het racket te vinden dat past bij jouw speelstijl. Wij helpen je hier graag bij! We zijn zelf enthousiaste tennissers, dus we weten precies waar je tegen aan loopt bij het maken van een keuze.

Bij het kiezen van een racket is belangrijk om op meerdere aspecten te letten. Wij hebben de belangrijkste voor je onder elkaar gezet. Ben je een beginnende tennisser of iemand die af en toe voor de ontspanning een balletje slaat? Houd het simpel en kies voor de volgende opties:

Recreatief, Comfort, Licht- of Middengewicht, Evenbalanced en Midplus of Oversized.

Mocht je het toch nog lastig vinden om een keuze te maken, bel ons dan gerust op (+31 (0) 162 323 732). Onze racketspecialisten helpen je graag verder, of je nu beginner bent of een ervaren tennisser.

RECREATIEF, COMPETITIE OF TOURSPELER

Er zijn drie verschillende type spelers te onderscheiden in het tennis. De recreatieve speler, de competitiespeler en de tourspeler. Hoe bepaal jij welk type speler je bent? Hieronder lees je wat de kenmerken zijn van elke type speler:

 • De recreatieve/allround speler: Je bent een speler met het niveau 7/8/9 en je tennist op recreatief niveau. De rackets die bij een recreatieve speler horen kenmerken zich vaak door het lichte gewicht en de rackets geven ook veel power mee aan de slagen van een recreatieve speler.
 • De competitiespeler: Je bent een speler met een niveau 3/4/5/6/7 en bent fanatiek in het spelen van wedstrijden en competities. De rackets die bij een competitiespeler horen kenmerken zich door een gemiddeld gewicht en hebben een goede mix van power en controle.
 • De tourspeler: Je bent een speler met een niveau van 1/2/3/4 en bent zeer actief op de tennisbaan, je tennist meerdere keren per week en neemt actief deel aan toernooien en competities. De rackets die bij een tourspeler horen kenmerken zich door een zwaarder gewicht, een klein blad en meer controle.

 

POWER, CONTROLE OF COMFORT

Om te bepalen of jij een racket met power, controle of comfort nodig hebt, hebben wij voor jou de kenmerken van deze types uiteengezet.

 

 • Power: Als je op zoek bent naar rackets met veel wendbaarheid en een grote sweetspot (= de ideale plek om de bal te raken, in het midden van je racket), dan kies je voor power. Een powerracket heeft vaak minder snaren in het racket dan andere rackets, waardoor de sweetspot groter is.
 • Controle: Als je op zoek bent naar het gevoel dat nodig is voor het plaatsen van de bal, dan kies je voor een controle racket. Controle rackets zijn wat zwaarder en hebben een kleiner blad ook voelen deze wat stijver aan. Controle rackets hebben vaak een dichter snarenpatroon, oftewel meer snaren in het racket. Dit zorgt voor een langere levensduur van de snaar en bovendien gaan de snaren minder snel schuiven.
 • Comfort: Wanneer je opzoek bent naar een comfortabel racket, vaak geschikt voor de wat meer recreatieve en allround tennisser, dan kies je voor comfort. Dit zijn rackets die lichter zijn van gewicht en een grotere sweetspot hebben (= de ideale plek om de bal te raken, in het midden van je racket).

 

GEWICHT

Er zijn verschillende gewichtklassen, deze zijn onderverdeeld in drie groepen.

 • Lichtgewicht: Een lichtgewicht racket is goed handelbaar en ligt lekker in de hand. Lichte rackets hebben het balanspunt in de top. Hierdoor kun je toch hard genoeg slaan, ondanks dat het racket heel licht is. De lichte frames kenmerken zich vaak door hun power. (Niveau 7/8/9). De rackets die in deze klasse vallen, zijn rackets met een gewicht van 0 – 270 gram.
 • Medium gewicht: De rackets in deze groep hebben een gemiddeld gewicht en zijn geschikt voor een brede groep spelers. Van jeugdspelers tot aan de gevorderde competitiespeler. De rackets hebben al redelijk veel controle, maar geven je tegelijkertijd nog voldoende power. (Niveau 5/6/7/8/9). De rackets die in deze klasse vallen, zijn rackets met een gewicht van 271 – 295 gram.
 • <strongZwaargewicht: De frames van deze rackets vragen meer techniek van de speler, maar geven hier een hoop controle en tegelijkertijd balsnelheid voor terug. (Niveau 1/2/3/4/5/6). Wanneer je een beginnende speler bent, is het niet aan te raden om met een zwaargewicht te spelen. De rackets die in deze klasse vallen, zijn rackets met een gewicht van 296 – 340 gram.

 

BALANS

Er zijn drie verschillende balanspunten. Rackets met een balanspunt bovenin het racket: Topweight. Rackets met een balanspunt in het midden van het racket: Evenbalanced. Rackets met een balanspunt onderin het racket: Handleweight. Hoe kies je nu de juiste balans?

 

 • Topweight racket: geeft meer balversnelling, hiermee kun je gemakkelijk power in je slagen leggen. De rackets die in deze klasse vallen, zijn rackets met een balans van 341 mm – 380 mm.
 • Even balanced racket: is het meest geschikt als je op zoek bent naar een racket met een gemiddelde dosis power en veel controle. De rackets die in deze klasse vallen, zijn rackets met een balans van 321 mm – 340mm.
 • Handleweight racket: geeft meer balcontrole en zorgt ook voor de juiste wendbaarheid die gegenereerd kan worden met het racket. Ben jij bijvoorbeeld een serve- en volleyspeler en wil je makkelijk manoeuvreren, dan komt deze wendbaarheid van pas aan het net. De rackets die in deze klasse vallen, zijn rackets met een balans van 290 mm - 320 mm.

 

BLADGROOTTE

De bladgrootte van het racket bepaalt de hoeveelheid power, controle en het spelcomfort van een racket. Er zijn drie verschillende soorten rackets:

 • Oversized rackets: Dit zijn rackets met een blad dat groter is dan 677 cm². Dit grote blad zorgt voor een grotere sweetspot (= de ideale plek om de bal te raken, in het midden van je racket), waardoor het racket stabieler is. Een oversized racket genereert veel snelheid zonder kracht te zetten. Het balcontact met een oversizedracket voelt vaak zeer comfortabel aan.
 • Midplus rackets: Dit zijn rackets met een blad tussen de 613 en 677 cm². Deze rackets hebben een gemiddelde bladgrootte en bieden daardoor een goede mix tussen power en controle. Door de ruime sweetspot wordt er meer snelheid aan de bal gegeven. Spelers die veel spinnen ervaren een midplus racket vaak als zeer aangenaam.
 • Midsize rackets: Dit zijn rackets met een blad dat kleiner is dan 613 cm². Deze rackets hebben een kleine sweetspot, samen met het kleine blad zorgt dit voor veel gevoel en controle. Wanneer je met een midsize racket gaat spelen, moet je over een goede techniek en timing beschikken.

 

GRIPMAAT

Hoe bepaal je de juiste gripmaat?
Meet in je rackethand de afstand op van de top van je ringvinger tot aan de 2e handlijn (zie de afbeelding). Kijk dan aan de hand van het aantal millimeters in onderstaand schema welke grip je moet hebben.

 

Lengte in mm           Gripmaat USA          Gripmaat Europa          
100 - 102 mm 4 L0
103 - 105 mm 4 1/8 L1
106 - 108 mm 4 1/4 L2
109 - 111 mm 4 3/8 L3
112 - 114 mm 4 1/2 L4
115 - 117 mm 4 5/8 L5

Een andere vuistregel die je kunt toepassen: houd je racket vast op normale wijze, met je vingers licht gespreid. Er moet ongeveer een vingerbrede ruimte overblijven tussen de vingertoppen en de muis van je duim.

JUNIOR RACKETS

Voor junioren is het extra belangrijk om een racket met de juiste maat te hebben. Hoe bepaal je de juiste maat? Dit kun je als volgt meten: Houd je racket vast met de hand waar je mee slaat. Ga rechtop staan en houd je slagarm gestrekt langs je lichaam naar beneden, met het racket in je hand. Het racket moet op dat moment iets onder de enkel komen, het racket mag niet de grond raken. Dan heb je de juiste lengte te pakken!

Onderstaand schema geeft een indicatie van het formaat tennisracket dat hoort bij verschillende lichaamslengtes.

Lichaamslengte          Racketlengte (cm)         
< 100 cm 43 - 49 (17 - 19 inch)
<120 cm 53 (21 inch)
< 132 cm 58 (23 inch)
< 143 cm 63 (25 inch)
< 150 cm 66 (26 inch)

*Vanaf 11 jaar (150 cm) kunnen kinderen zich over het algemeen gaan oriënteren bij de tennisrackets voor senioren.