• Altijd gratis verzending
  • Vandaag besteld, morgen in huis
  • Gratis retour
  • Gemiddelde klantbeoordeling 8,9
  • Fysieke winkel
  • Sportspecialisten
+31(0) 162 - 323 732Contacteer ons
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Tennisblessures

Tennisblessures: hoe behandel je de tennisblessure met een brace?

Ook in de mooie tenniswereld komen er tennisblessures voor. Wil je weten welke tennis blessures er allemaal zijn? En hoe kun je de tennis blessures voorkomen? Lees dan snel verder. Je vind een overzicht van de meest voorkomende tennisblessures.

Polsblessure

Een van de meest voor de hand liggende tennis blessures is natuurlijk de polsblessure. De pols wordt tijdens een potje tennis flink belast. Het polsgewricht wordt belast en soms langdurig. Een polsbrace ken helpen tegen de pijn in de pols. Daarnaast ondersteunt en beschermt de brace het polsgewricht. Het fijne van een polsbrace is dat je bijna niet merkt dat je deze om hebt.

Carpaal tunnelsyndroom

Bij een carpaal tunnelsyndroom heb je last van een tintelend gevoel in je hand. De Carpaal tunnel zit aan de binnenkant van je pols. Door de carpaal tunnel lopen bloedvaten, zenuwen en pezen. Bij het carpaal tunnel syndroom is de belangrijkste zenuw bekneld. Deze blessure kan ontstaan door overbelasting van de pols, zoals bij tennis. Bij deze blessure is de McDavid polsbrace aan te raden. Deze is speciaal ontworpen voor het carpaal tunnel syndroom.

Tennisarm of golfarm

De tennisarm of tenniselleboog komt soms ook voor bij tennis. Toch is tennis niet de enige sport waar je deze blessure oploopt. Bij een tennisarm of tenniselleboog is de knobbel van de elleboog geïrriteerd aan de buitenzijde. De aanhechting van de spieren doet pijn bij bepaalde bewegingen. De tennisarm komt het vaakst voor bij mensen tussen de 40 en 50. De tennisarm komt voor nadat je arm overbelast is en dus voor een lange tijd een verkeerde beweging hebt gemaakt. Vooral wanneer je bijvoorbeeld vaak tennist en je een verkeerde armhouding aanneemt, kan dit gebeuren. Wij van Tennissale hebben braces die speciaal bedoeld zijn voor een tennisarm. Met een tenniselleboog brace wordt de pijn vermindert. De tennisarm brace moet net onder je elleboog geplaatst worden. Het drukpunt van de brace dient op het pijnlijke punt van de spier te drukken.

Tennisarm brace

McDavid tenniselleboog brace 

Pijn in de knie

Na een tenniswedstrijd of training kan het voorkomen dat je pijn voelt achter de knieschijf. De pijn kan veroorzaakt worden door irritatie van het kraakbeen en overbelasting. Dit wordt ook wel patellofemorale knieklacht genoemd. De pijn wordt minder bij rust. Ook kan een kniebrace helpen.

Bij tennisblessures is het altijd aan te raden om bij de fysiotherapeut na te gaan om welke blessure het gaat en welke soort brace of bandage geschikt is. Loop je niet bij de fysio? Probeer dan zelf een analyse te maken van je blessure. Heb je nog vragen over specifieke braces? Neem dan contact op met de klantenservice.